Hoe kom jij uit je winterdepressie? Je kunt natuurlijk de zon opzoeken in een warm (en tropisch) oord, maarrrr je kunt óók de sneeuw omarmen en op wintersport gaan! Met een beetje geluk word je alsnog getrakteerd op een fijn winterzonnetje. En weg winterdepressie.

Voor de ski- en snowboard liefhebbers: droom vast even weg bij deze foto’s met zon, strak blauwe lucht en een vers pak sneeuw.

Als het gaat over mooie wintersportgebieden denk je al gauw aan Frankrijk en Oostenrijk. Maar wist je dat Italië ook meer dan de moeite waard is? Prachtige gebieden, lange pistes, schattige dorpjes met veel après-ski mogelijkheden (iets minder meezingen, iets meer chillen) en… heerlijk eten! Of je nu beginner of juist gevorderde bent: er is voor ieder wat wils. En oh ja, er komen hier iets minder Nederlanders. Voordeel of nadeel? That’s up to you. 😉

Val Gardena

Val Gardena is een groot skigebied in een vallei in het zuiden van Tirol. Met in totaal 175 kilometer aan piste, ben je wel even zoet. Veel wintersporters kennen dit gebied door de Sella Ronda. Deze dagtocht bevat niet al te moeilijke pistes, langs de loodrechte wanden van het Sella Massief. Na de tocht kun je bij Piz Seteur gezellig après-skiën. Zorg wel dat je nog enigszins capabel bent om naar beneden te komen, na de bar moet je namelijk nog een stukje…

Piste tip: de ‘La Longia’. Een rode piste die ideaal is voor je laatste afdaling. Hij is lekker lang en voert je langs allerlei gezellige hutjes. Perfect om de dag mee te eindigen!

Alta Badia

Alta Badia is een skigebied dat heel geschikt is als je pas net op de lange latten staat. De 70 kilometer aan blauwe pistes en korte wachttijden bij liftjes zijn ideaal! Het gebied is onderdeel van de Dolomiti Superskipas. Daarmee heb je toegang tot alle omliggende skigebieden. In de authentieke en sfeervolle dorpjes Corvara, Pedraces en La Villa weten ze heel goed hoe je moet après-skiën en het eten is er overheerlijk! Vanuit ‘La Villa’ heb je een prachtig uitzicht over de Dolomieten en spring je vanuit je bed zo de piste op. Naast de veel te lekkere pizzeria’s zijn er ook restaurantjes met Italiaanse gerechten die iets minder cliché zijn, maar des te lekker. Waar wacht je nog op?

Monte Rosa

Monte Rosa is een skigebied dat verspreid is over drie dalen met drie dorpjes. Vergeet je aan het einde van de dag de laatste/juiste verbindingslift niet te halen? 😉 Het gebied is eigenlijk geschikt voor iedereen en leent zich erg goed voor off-piste. Een waar walhalla van poedersneeuw dus! Nog meer voordelen: de sneeuwzekerheid is hoog, het gebied is vrij goed beschermd tegen wind en doordeweeks is het heel rustig. In het weekend is het wat gezelliger omdat veel Italianen een paar dagen komen skiën of snowboarden.

Oké, nu je besloten hebt waar je naartoe gaat, hoef je alleen nog maar de leukste mensen bij elkaar te zoeken en te boeken! De sneeuw ligt er al. Die kan je toch niet op je laten wachten?

https://www.youtube.com/watch?v=q0frD7-TgQM